PRAKTISK INFO

Transport til Avoriaz

Med bil
Der er ca 1.250 km fra den dansk/tyske grænse til Avoriaz. Vi plejer at køre via Basel, Bern  mod Lausanne, Vevey, Montreux, Evian, Thonon, Morzine og så Avoriaz. Motorvejs vignet til Schweiz koster cirka 300,- kr ved FDM, kan også købes på tankstationer i det sydlige Tyskland

Husk snekæder da politiet vil kræve det, hvis der er sne på vejen op ad bjerget fra Morzine til Avoriaz.

Parkering i Avoriaz
Der findes både indendørs og udendørs parkering, begge mod betaling. I højsæson ugerne tilrådes det at booke plads i parkeringshuset, avoriazparkings.com.

Med fly
Den nærmeste lufthavn er Geneve. Herfra findes flere muligheder for transport til Avoriaz. Vi har med tilfredshed benyttet os af taxibus selskaberne Morzexpress,  Alpybus ,  SkiidyGonzales.com samt www.ski-lifts.com – der fra 20,- til ca. 40,-  Euro per person, per vej, kører fra lufthavnen i Geneve til Morzine og videre til ”Prodains Express Cable Car”, som er den kabel-bane, der fragter én op til selve Avoriaz, eller direkte til ankomstpladsen i Avoriaz.

Transporten skal bookes hjemmefra.

I ankomsthallen i Avoriaz, når man er kommet op med Prodains Express Cable Car, findes en direkte telefon hvor man kan bestille hestekane eller bæltekøretøj for videre tur til lejligheden.

Lejligheden er beliggende i rimelig kort afstand fra parkeringshuset og fra ”Prodains Express Cable Car” og videre transport til lejligheden foregår med slæder eller leje af hestetrukket kane.

Andet praktisk:

Man kan spare 15 % på liftkort, hvis man bestiller meget tidligt på nettet, dvs. inden sæsonen starter. Obs. der optjenes ikke point på disse liftkort.

Der findes mange muligheder for liftkort. Der er “begynderområdet”, “Avoriaz området” og ” Portes du Soleil”, og der kan købes kort der gælder fra 5 timer, 1 dag, 2 dage osv. Der gives også rabat på familiekort, (her optjenes ikke point).

Hvis ikke man regner med at køre fra morgen til aften hver dag, kan man med fordel benytte de fleksible muligheder.

Der kan opnåes rabatter på leje af skiudstyr hjemmefra igennem Intersport, med afhentning i Intersport Avoriaz.  www.intersport-rent.fr


Det anbefales at medbringe kopi af personlige forsikringspapirer og blåt sygesikringsbevis.

I løbet af sæsonen er der forskellige events i byen, se Avoriaz hjemmeside.

Du kan også hente Avoriaz App gratis hvis du har en iPhone, hvor du bl.a kan følge med i vejret i Avoriaz og se området på webcam. App’en indeholder også et kort over de forskellige pisteområder.